8 قانون نانچی؛ راز باستانی کره ای برای تشخیص فکر و احساس دیگران

نانچی
نانچی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد در یک جلسه کاری، بعد از این که همکارتان گزارش کامل از یک موضوع ارائه داده و در پایان می گوید:”خب! اگه کسی سوالی نداره بهتره بریم برای صرف ناهار”، در همان لحظه شما یا یکی از همکاران می گویید:”من یک سوال دارم!”

یا زمانی که با همسرتان در حال بحث هستید و چیزی مثل این جمله می گویید که :”چرا فکر می کنی من باید آن را می دانستم؟ من که ذهن خوان نیستم.”

اگر این سناریوها برای شما آشنا هستند باید روی نانچی خودتان کار کنید.

نانچی چیست؟

نانچی (نونچی) یک کلمه کره ای است و معنی تحت اللفظی آن “اندازه گیری چشم” می باشد.

نانچی در واقع یک هنر یا مهارت است که با کمک آن و برای ارتباط برقرار کردن، اعتماد کردن و ایجاد هماهنگی  بتوانیم فکر و احساس مردم را تشخیص دهیم.

نانچی با مفاهیمی همچون هوش هیجانی و آگاهی موقعیتی مرتبط است اما دو فاکتور متمایز کننده مهم دارد که عبارتند از:

1. نانچی به یک اتاق – و نه فقط افراد داخل آن – به عنوان یک ارگانیسم کل و واحد تاکید دارد

2. سرعت برای نانچی بسیار مهم است

نانچی در واقع نوعی فن زندگی کردن برای انسان ها در قرن 21 است اگرچه قدمت آن به هزاران سال قبل بر می گردد. در کشور کره زندگی مردم به این هنر گره خورده و کره ای ها یک جمله معروف دارند که می گوید: “نانچی نیمی از زندگی اجتماعی هر فرد را تشکیل می دهد.”

در دنیای مدرن امروزی مدت هاست که نیاز به نانچی احساس می شود زیرا خود مختاری، اعتماد به نفس و به طور کلی زورگری و خودخواهی زندگی انسان ها را به مرز نابودی کشانده است.

نابرابری درآمدها تاثیر بدی روی این مسئله گذاشته و سیاره زمین به مرور در حال فرسایش است. از سوی دیگر فناوری هایی همچون گوشی های هوشمند آن را تشدید کرده و انسان ها بهانه ای اعتیادآور برای نادیده گرفتن دیگران به دست آورده اند.

نانچی درمان است

بسیاری از ما نمی توانیم به یک اتاق به عنوان موجودی زنده و واحد در حال نفس کشیدن نگاه کنیم اما در واقع همین طور است زیرا اتاق دما، فشار هوا، حجم و خلق و خوی خودش را دارد که به صورت جریانی ثابت در آن حضور دارند.

کره ای ها هنگام صحبت از اتاق از واژه ای به نام “بون ویگی” یا جو اتاق یا سلامت اتاق استفاده می کنند و هر کسی که در یک اتاق حضور دارد در واقع عضوی از این بون ویگی شده است.

کسانی که بدون توجه به نانچی عمل می کنند در کل بون ویگی اتاق اختلال ایجاد می کنند در حالی که با نانچی عالی یا سریع می توان جو اتاق یا بون ویگی آن را تقویت کرد.

اتصال حواس پنج گانه به یک اتاق می تواند اثر پایه ای و هماهنگ کننده روی آن داشته باشد و گوش و چشم تمام آن چیزی است که به آن نیاز است.

هشت قانون نانچی

1. ابتدا ذهن خود را خالی کنید

آماده شوید، نفس عمیق بکشید و به یاد داشته باشید که تعصب ورزی از یادگیری بیشتر درباره دیگران جلوگیری می کند.

اگر تصور می کنید درباره همه چیز مثلا یک جلسه خاص – در حالی که هنوز حتی شروع نشده – اطلاعات کافی دارید در واقع حواس پنج گانه خود را خاموش کرده و اطلاعات کمتری درباره اتاق به دست می آورید.

2. اثر مشاهده گر نانچی را به خاطر داشته باشید

فراموش نکنید با وارد شدن به یک اتاق آن را تغییر می دهید و لازم است به این اثری که می گذارید آگاهی داشته باشید زیرا حتی اگر کلمه ای به زبان نیاورید حضور شما در اتاق باعث تغییر محیط اطراف خواهد شد.

اثر مشاهده گر را به خاطر داشته باشید و از این به بعد هرگاه وارد مهمانی، جلسه یا هر اجتماع دیگری می شوید فورا شروع به شوخی کردن و جوک گفتن نکنید زیرا این کار تنها اثر نامطلوب روی محیط را افزایش می دهد حتی اگر جوک شما خیلی خنده دار باشد.

3. اتاق را نظاره کنید

اگر به تازگی وارد اتاق شده اید بدون شک هر کس دیگری که در اتاق حضور دارد مدت طولانی تری در این فضا بوده بنابراین بهتر است برای کسب اطلاعات درباره اتاق به آن ها توجه داشته باشید.

اگر ظاهر همه آن ها غمگین به نظر می رسد تا زمانی که داده های بیشتری به دست نیاورده اید سعی نکنید که حال شان را تغییر دهید یا اگر همه به صورت دایره وار پشت یک میز نشسته اند و مشغول فعالیت خاصی هستند در کار آن ها خللی ایجاد نکنید مگر آن که مطمئن باشید آن ها در حال احضار شیطان هستند!

به عنوان مثال همه ما این توانایی را داریم که بعد از ورود به یک میهمانی متوجه شویم که زن و شوهر میزبان با هم دعوای شدیدی داشته اند البته اگر آن ها را تماشا کرده و بیشتر دقت کنیم در غیر این صورت اطلاعاتی را از دست خواهیم داد.

بنابراین اگر می بینید هنوز غذا روی میز نیست در مورد آن اظهار نظر نکنید، یا دقت داشته باشید که صحبت کردن ممکن است باعث شود ناخودآگاه به موضوعی که بر سر آن با هم بحث کرده اند اشاره شود که بدون شک فضای اتاق را متشنج تر خواهد کرد.

4. هرگز هیچ فرصت مناسبی برای سکوت را از دست ندهید

اگر به اندازه کافی صبر داشته باشید بیشتر سوالات شما بدون این که حتی کلمه ای به زبان بیاورید پاسخ داده می شوند.

این نکته به خصوص در مذاکرات، که هدف این است تا حد امکان اطلاعات بیشتری به دست آورده و کمتر اطلاعات مخفی خود را بروز دهید کمک زیادی خواهد کرد.

به عنوان مثال اگر می خواهید یک ماشین بخرید و طرف مقابل به درخواست خرید شما پاسخ نمی دهد لزومی ندارد با گفتن هر چیز دیگری اضطراب فضا را بیشتر کنید بلکه فقط گوش دهید.

5. آداب به یک دلیلی وجود دارند

آداب و رسوم به دلیلی ایجاد شده اند و نباید تنها به صرف این که فکر می کنید تیز بین هستید آن ها را زیر پا بگذارید زیرا این آداب به وجود آمده اند تا باعث ایجاد راحتی بیشتر در افراد شوند.

به عنوان مثال ممکن است در یک مهمانی و سر میز شام بدون هیچ دلیل خاصی بخواهید از بشقاب نان سمت راست خود به جای سمت چپ استفاده کنید اما حدس بزنید چه اتفاقی می افتد؟ در این صورت شما نان کس دیگری را برداشته اید و این یعنی او بدون نان می ماند!

6. همه چیز صریحا بیان نمی شود، پشت پرده ها را کشف کنید

مردم همیشه چیزی را که به آن فکر می کنند به زبان نمی آورند و این حق قانونی آن ها است. اگر کسی با رک بودن دچار اضطراب می شود او را در موقعیت رک گویی قرار ندهید بلکه به پس زمینه دقت کرده و از اولین لحظه دیدار – حتی قبل از سلام کردن – به چیزهایی که به زبان نمی آورند دقت کنید زیرا سلام و علیک اولیه اهمیت زیادی دارد.

نمونه هایی زیادی از افرادی را سراغ دارم که سعی می کنند مثلا هنگام برخورد با خانواده دوست خود رسمی باشند زیرا علاقه چندانی به بغل شدن ندارند در حالی که طرف مقابل به این مسئله توجه نداشته و به شدت آن ها را بغل می کند.

بنابراین وقتی برای اولین بار با کسی برخورد دارید بیشتر به رفتارش دقت کنید و ببینید ترجیح می دهد چگونه به او خوشامدگویی شود، آیا می خواهد دست بدهد یا شما را در آغوش بگیرد یا صرفا یک سلام و علیک ساده بدون هر گونه تماس فیزیکی داشته باشد.

7. صدمه زدن غیر عمدی گاهی به اندازه صدمات عمدی ناخوشایند است

اگرچه نیت آدم ها مهم است اما در واقع آن چیزی که انجام می دهیم اثر گذار است و ما باید به رفتارهای خود دقت داشته باشیم که باعث راحتی دیگران شود.

مثلا فرض کنید خانه یکی از آشنایان مهمان هستید و در تشخیص این که آیا میزبان واقعا دوست دارد در خانه اش بمانید یا خیر مشکل دارید. میزبان به شما می گوید: “خیلی دوست دارم برای شام بمونی اما گوشت کافی در یخچال ندارم.” و شما در پاسخ می گویید: “ایرادی نداره، به هر حال من گیاهخوار هستم!”

شاید شما از گفتن این حرف قصد ایجاد مزاحمت یا ناراحت کردن میزبان را نداشته باشید اما احتمالا او همیشه به شما به عنوان یک آفت نگاه می کند که ترجیح می دهد دیگر به خانه اش نروید!

نیت شما بد نبود اما در نانچی رفتارها مهم است و حتی اگر غیر عمد باعث صدمه یا آزار دیگران شوید تاثیر منفی خودش را روی فضا می گذارد.

8. باهوش باشید، سریع باشید

داده ها را سریع جمع آوری کرده، سریع پردازش کنید و سریع سازگار شوید. همه چیز در جریان است و بی شک اتاقی که ده دقیقه پیش وارد آن شده اید همان اتاقی که الان در آن هستید نمی باشد.

به یاد داشته باشد قانون بقا نه درباره قوی ترین ها بلکه در مورد سازگارترین ها صدق می کند.

سخن پایانی …

نانچی صرفا چیزی نیست که تنها داشتن آن خوب باشد بلکه نانچی به معنای بقا و رفاه است. اشتباهات غیر عمد به دلیل کمبود نانچی اگرچه گاهی مضحک به نظر می رسد اما اغلب خطرات جدی تری به دنبال دارد.

فردی که از نانچی استفاده نمی کند چه به صورت عمدی یا غیر عمد رفتار آزاردهنده ای داشته باشد هر دو یک نتیجه را می دهد.

به افرادی که قبلا دوست شما بودند اما حالا دیگر رابطه ای با هم ندارید – نه به خاطر بدخواهی آن ها بلکه به خاطر این که دیگران دوست ندارند با آن ها رابطه ای داشته باشند – فکر کنید.

احتمالا کسی به آن ها نگفته چرا دوستی ندارند، چرا برای ترفیع کنار گذاشته شدند یا چرا همه درها به روی آن ها بسته است، برای این افراد زندگی مانند یک راز است.

اما لازم نیست این طور باشد، ما به همه آن چه به آن نیاز داریم دسترسی داریم که همان چشم و گوش های ما و تمایل به توجه کردن به نکته هایی است که دیگران ارائه می دهند.

منبع: mindbodygreen

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا