خواص منیزیم؛ 15 خاصیت مهم منیزیم برای سلامتی بدن و پوست و مو

خواص منیزیم
خواص منیزیم

منیزیم بعد از کلسیم به عنوان یکی از مهم ترین مواد معدنی بدن شناخته می شود که به عملکرد مناسب آنزیم های بدن کمک می کند، گرفتگی عضلات را کاهش می دهد و برای بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی مفید می باشد.

برخی تحقیقات اولیه نقش منیزیم در پیشگیری و درمان بیماری های صرع، تشنج، سندروم روده تحریک پذیر، سندروم پای بی قرار، نقرس، مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس و بیش فعالی در کودکان را نشان می دهد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با برخی از مهم ترین خواص منیزیم برای بدن و مقدار مورد نیاز مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص منیزیم برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

منیزیم با افزایش رطوبت رسانی به پوست باعث درمان خشکی که باعث بیشتر شدن چین و چروک های صورت می شود، شده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

2. آکنه و جوش صورت

منیزیم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، باعث درمان آکنه و جوش صورت می شود.

3. تقویت و افزایش رشد مو

منیزیم یکی از مواد معدنی مهم است که در سنتز ویتامین ها و پروتئین نقش مهمی داشته و به این ترتیب با تقویت فولیکول های مو که از پروتئین ساخته شده اند، به افزایش رشد موی سر کمک می کند.

4. درمان ریزش مو

کمبود منیزیم و ریزش مو رابطه ی مستقیم دارند؛ مطالعات نشان داده که اضافه کردن منابع غنی از منیزیم به رژیم غذایی باعث درمان ریزش مو می شود.

فواید منیزیم برای بدن
فواید منیزیم برای بدن

فواید دارویی و درمانی منیزیم در بدن

5. جنین و زنان باردار

منیزیم یکی از مهم ترین مواد معدنی برای بهبود رشد جنین بوده و خطر ابتلا به زایمان زودرس در زنان باردار را کاهش می دهد.

اضافه کردن منابع غذایی حاوی منیزیم به رژیم غذایی زنان باردار باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری (پره اکلامپسی) که می تواند باعث تشنج و حتی سقط جنین شود، می شود.

6. بدنسازی

منیزیم نقش مهمی در بهبود عملکرد ورزشکاران دارد؛ مصرف مقادیر کافی منیزیم قند های ذخیره شده در ماهیچه ها را حرکت داده و با دفع اسید لاکتیک به بهبود عضله سازی و کاهش درد عضلات پس از تمرینات بدنسازی کمک می کند.

7. لاغری و کاهش وزن

منیزیم دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و اضافه کردن منابع غذایی سرشار از منیزیم به رژیم غذایی، با افزایش متابولیسم چربی ها در بدن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

8. قلب

منیزیم برای حفظ سلامتی عضلات از جمله قلب ضروری می باشد؛ مطالعات نشان داده که منیزیم خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و ایجاد چربی روی دیواره شریان ها در مردان را کاهش می دهد.

افراد مبتلا به بیماری های قلبی اگر مواد غذایی حاوی منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، خطر آریتمی قلبی یا تپش قلب در آن کاهش پیدا می کند.

9. میگرن

برخی مطالعات اولیه نشان داده که مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم برای پیشگیری و درمان سردرد های میگرنی مفید می باشد.

10. فشار خون

تحقیقات نشان داده که مصرف مقادیر کافی منیزیم به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بالا کمک می کند.

11. یبوست

منیزیم دارای خواص ملینی است و مصرف آن با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

12. اضطراب و افسردگی

تحقیقات نشان می دهد که کاهش منیزیم در بدن با اضطراب و افسردگی رابطه ی مستقیم دارد؛ به نظر می رسد که وجود منیزیم برای فعالیت غدد هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال که واکنش افراد نسبت به استرس را کنترل می کنند، ضروری باشد.

همچنین یک مطالعه نشان داده که که یک رژیم کم منیزیم می تواند انواع باکتری های موجود در روده را تغییر داده و این بر رفتار افراد هنگام مواجه با شرایط استرس زا اثر می گذارد.

13. پوکی استخوان

کلسیم و منیزیم برای تشکیل استخوان، حفظ سلامت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری هستند؛  منیزیم کلسیم را به استخوان ها جذب کرده و نقش مهمی در فعال شدن ویتامین D در کلیه ها که برای سلامت استخوان ها ضروری است، ایفا می کند.

14. دیابت و قند خون

منیزیم نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات و گلوکز ایفا می کند، بنابراین مصرف مقادیر کافی منیزیم خطر ابتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهد.

سطوح پایین منیزیم در بدن باعث اختلال ترشح انسولین و کاهش حساسیت به انسولین شده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

یک مطالعه نشان داده که اگر افراد مبتلا به دیابت نوع 2، مواد غذایی حاوی منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنند بهبود قابل توجهی در میزان قند خون و میزان هموگلوبین A1c نشان می دهند.

15. سندرم پیش از قاعدگی

گفته می شود که مقادیر کافی منیزیم ممکن است به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) نظیر التهاب، بی خوابی، تورم پا، افزایش وزن و حساسیت پستان ها کمک کند.

عوارض و مضرات مکمل های منیزیم

متخصصان معتقدند که بهترین روش تامین منیزیم مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی است و تا حد امکان از مصرف مکمل های منیزیم اجتناب کنید.

زیاده روی در مصرف مکمل های منیزیم باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال، تهوع و گرفتگی روده ها می شود.

دوزهای بسیار زیاد منیزیم می توانند باعث مشکلات کلیوی، فشار خون پایین، احتباس ادرار، تهوع و استفراغ، افسردگی، از دست دادن کنترل سیستم عصبی مرکزی، ایست قلبی و احتمالا مرگ شوند.

پزشکان توصیه می کنند که افراد مبتلا به بیماری های کلیوی نباید از مکمل های منیزیم استفاده کنند.

مکمل منیزیم با برخی دارو ها از جمله کتوکونازول، لوواستاتیل، مایکوفنولات مفتول، کوینینو رالتا نگاریویر
تداخل دارویی ایجاد می کنند.

مقدار منیزیم مورد نیاز روزانه

نوزادان و کودکان

  • 1 تا 3 سال : 80 میلی گرم در روز
  • 4 تا 8 سال : 130 میلی گرم در روز
  • 9 تا 13 سال : 240 میلی گرم در روز

زنان

  • 14-18 سال : 360 میلی گرم در روز
  • 19 سال و بالاتر : 310 تا 320 میلی گرم در روز
  • بارداری : 350 تا 400 میلی گرم در روز
  • شیردهی : 310 تا 360 میلی گرم در روز

مردان

  • 14 تا 18 سال : 410 میلی گرم در روز
  • 19 سال و بالاتر : 400 تا 420 میلی گرم در روز

در ادامه بخوانید : علائم کمبود منیزیم در بدن

منابع : medicalnewstodaywebmd

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا